Välkommen till Uppsala!

Lär dig allt om Uppsala och de städer som finns runt omkring här hos oss. Vi kommer att ge dig all information du behöver om denna vackra gamla stad. Oavsett om du ska flytta dit eller bara åka på besök kan du få nytta av all information vi har att dela med oss av. Uppsala har mycket att erbjuda både yngre och äldre generationer med sin rika historia och sitt väl ansedda universitet med flera hundra års historia.

Fakta om Uppsala

Uppsala är Sveriges fjärde största tätort och en befolkning på närmre 150 000 invånare. Staden är Sveriges kyrkliga centrum och de har en gammal, vacker domkyrka. Staden är även känd för sitt slott samt Fyrisån. Uppsala slott började byggas under mitten av 1500-talet och ligger uppe på en ås. Det innebär att du kan se slottet redan när du är på väg till staden. Slottet är idag utsett till byggnadsminne, vilket innebär att det har ett stort kulturhistoriskt värde.

Välkommen till Uppsala!

Byggnader och konstruktion

Här på vår hemsida kan du läsa mycket om byggnader och konstruktion både i Uppsala och närliggande städer. Det är till exempel inte enbart slottet som är byggnadsminne, utan det finns en lång lista på byggnader som anses vara kulturhistoriskt värdefulla. Andra byggnader på listan är till exempel Universitetshuset, Uppsala stationshus och Ärkebiskopsgården. Om du är intresserad av historiska byggnader så kommer du ha mycket att titta på när du besöker Uppsala, som den gamla stad det är.

Vårt mål med denna hemsida är att visa hur underbart det är i Uppsala, samt vilket historiskt värde staden har för Sverige. Oavsett om du bara är på besök eller ska bosätta dig i staden kommer du ha många platser att besöka för att se en del av Sveriges historia. Vi hoppas att du kommer få ut mycket nöje av att besöka vår hemsida och du är mer än välkommen att kontakta oss om du har funderingar. Välkommen hit!