Var bor du i Uppsala?

Uppsala är en viktig stad, inte bara för studenter utan även för kongresser och företagsevent. Det är också en historiskt intressant stad med bra shopping för turister. Därför är det inte svårt att hitta hotell för just dina behov och önskemål. Här hittar du de bästa hotellen inom alla kategorier: lyx, lägenhetshotell och bed and breakfast. Flera kända hotellkedjor har populära hotell i stadens centrala delar, till exempel Radisson Blu, Elite Hotel och Clarion. Här finns dock även en stor mängd personliga hotell som erbjuder en unik hotellvistelse.

Radisson Blue, Elite Hotel och Clarion

Radisson Blu Hotell är ett fyrstjärnigt lyxhotell beläget intill järnvägsstationen i centrala Uppsala. Mer centralt kan du inte bo och om du reser från Arlanda eller Stockholm är du här på nolltid. Hotellet har modern skandinavisk design och restaurangen är populär bland både lokalbefolkning och hotellgäster. Elite Hotel Academia, eller Akademihotellet, är ett personligt hotell i Uppsalas kulturhistoriska centrum. Rummen är inredda i 30-talsstil och har utsikt mot antingen domkyrkan eller Carolina Rediviva. Fyrstjärniga Clarion Hotel Gillet ligger centralt i S:t Persgallerian. Här finns mötesrum, restaurang och Selma City Spa.

Var bor du i Uppsala?

Grand hotell Hörnan, 19th Century Apartment och Kroksta Gård

Grand Hotel Hörnan är ett hemtrevligt fyrstjärnigt hotell med atmosfär invid Fyrisån. Hotellet byggdes redan 1907 och ägarna har bevarat rummens historiska charm. Här finns en festvåning som ofta bokas till bröllop och lobbybaren är en träffpunkt för både gäster som lokalbefolkning. Exklusive City Center 19th Century Apartment har moderna och lyxigt inredda lägenheter som kan bokas via Airbnb. Lägenhetshotellet ligger centralt i Uppsala och varje lägenhet har plats för upp till sex personer. Dessa har de alla bekvämligheter, bland annat kök, vardagsrum och tvättmaskin och är inredda i ljus, skandinavisk stil.

Ett omtyckt bed and breakfast strax utanför Uppsala är Kroksta Gård. Välkommen till detta lantliga boende med klassiska faluröda hus med vita knutar – närmare svensk idyll än så kommer du inte om du vill bo nära Uppsalas centrum. Kroksta Gård ligger 10 minuter med bil norrut från Uppsala. Här finns även lokaler för konferens och dessutom en populär relaxavdelning med bastu och badtunna samt uthyrning av cyklar. Många gäster väljer att cykla till närliggande hantverkarbyn Elva Kvarn med som bjuder på restaurang, café, golfbana, badplats och ridning.